Autorius apie receptą:
Šis marinatas yra mano mėgstamiausias ir išbandytas daugelį kartų. Švelnus, maloniai saldžiarūgštis, jis puikiai tinka pačioms įvairiausioms daržovėms - agurkams,
Šis marinatas yra mano mėgstamiausias ir išbandytas daugelį kartų. Švelnus, maloniai saldžiarūgštis, jis puikiai tinka pačioms įvairiausioms daržovėms - agurkams, pomidorams, šparaginėms pupelėms, morkoms ar kam tik sugalvosite.
(...daugiau)(...mažiau)
Aistė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 litras
vandens
100 mililitrų
acto 9%
(arba 150 ml obuolių acto)
4 šaukštai
cukraus
(naudoju Panevėžio plius)
1 šaukštas
druskos
pagal poreikį
prieskonių marinavimui mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą supilu vandenį, cukrų bei druską. Pakaitinu iki užverda, tada supilu actą ir dar kartą užvirinu.
2.
Stiklainius švariai išplaunu sodos tirpalu ir gerai išskalauju. 30 min pakaitinu iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (sudėtus ant medžiaginu rankšluosčiu išklotos skardos kakleliais žemyn).
3.
Į kiekvieną stiklainį (dar šiltą) dedu prieskonių konservavimui mišinio (litro talpos stiklainiui dedu šaukštą), tada talpiai sudedu daržoves, užpilu karštu marinatu ir užsuku švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju (antklodėmis, pledais ir pan.) ir palieku visiškai atvėsti.
5.
Atvėsiusius konservus laikau vėsiame rūsyje.
Patarimai:
•
Jei konservuoju šparagines pupeles, jas pirmiausiai užpilu verdančiu vandeniu ir palieku pastovėti 5-10 minučių. Tada nusunkiu, perlieju šaltu vandeniu ir dedu į paruoštus stiklainius.