1.
Į puodą supilu vandenį, cukrų bei druską. Pakaitinu iki užverda, tada supilu actą ir dar kartą užvirinu.
2.
Stiklainius švariai išplaunu sodos tirpalu ir gerai išskalauju. 30 min pakaitinu iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (sudėtus ant medžiaginu rankšluosčiu išklotos skardos kakleliais žemyn).
3.
Į kiekvieną stiklainį (dar šiltą) dedu prieskonių konservavimui mišinio (litro talpos stiklainiui dedu šaukštą), tada talpiai sudedu daržoves, užpilu karštu marinatu ir užsuku švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju (antklodėmis, pledais ir pan.) ir palieku visiškai atvėsti.
5.
Atvėsiusius konservus laikau vėsiame rūsyje.