1.
Į dubenėlį suberti miltus, cukrų, vanilę, druską, kepimo miltelius.
2.
Labai gerai nuplauti apelsiną, nutarkuoti žievelę ir suberti į dubenį su miltais, gerai išmaišyti.
3.
Šaltą sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į dubenį su miltais, rankomis viską sutrinti į trupinius. Viduryje padaryti duobutę.
4.
Išplakti kiaušinį. Jį ir vandenį supilti į padarytą duobutę tešloje. Trumpai suminkyti tešlą, iš jos suformuoti vieną gražų kamuoliuką.
5.
Tešlą padalinti į dvi skirtingo dydžio dalis. Viena turi būti mažesnė, kita didesnė. Abi apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldymo kamerą maždaug 50 - 60 minučių. Ji turi gerai sušalti.
6.
Įdaro ruošimui, į dubenį sudėti varškę, sūrį, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, krakmolą, vanilę ir gerai išplakti.
7.
Bananą supjaustyti griežinėliais, mėlynes nuplauti ir gerai nusausinti.
8.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, sušalusią didesnę tešlos dalį sutarkuoti stambia tarka į kepimo formą. Tarkuotą tešlą palyginti, kad būtų vienodo storio sluoksnis, bet spausti nereikia.
9.
Ant tešlos sluoksnio užpilti varškės kremą, išdėlioti bananą, mėlynes. Patarkuoti šokolado ir pabarstyti šokolado drožlėmis.
10.
Paimti mažesnį tešlos gabaliuką ir jį sutarkuoti ant pyrago viršaus.
11.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes.
12.
Pjaustyti pyragą tik jam visiškai atvėsus.