1.
Raudonąsias paprikas perpjauname perpus, išimame sėklytes, sudedame į kepimo skardą ar indą ir kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Paprikos turi apskrusti ir suminkštėti.
2.
Iškepusias paprikas išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Po to nulupame odelę ir supjaustome plonomis juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus. Atidedame į šalį.
3.
Žuvies file gabalėlius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių.
4.
Keptuvėje ant aukštesnės vidutinės ugnies įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus.
5.
Į lėkštę beriame miltus. Žuvies gabalėlius dedame į miltus, šiek tiek papurtome, kad nubyrėtų nereikalinga miltų dalis ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol žuvies gabalėliai gražiai apskrunda. Po to išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę.
6.
Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Nulupame česnako skilteles, susmulkiname.
7.
Kitoje keptuvėje įkaitiname 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame česnaką, pakepiname minutę ir sudedame susmulkintus svogūnus. Kepiname, kol svogūnai suminkštėja, vis pamaišome. Tada supilame vyną, pakepiname kelias minutes, kol vynas išgaruoja. Supilame trintus konservuotus pomidorus (arba natūralų pomidorų padažą), pagardiname saldžiąja paprika, įdedame lauro lapelį, išmaišome ir kaitiname 15 min ant silpnos ugnies, vis pamaišant. Į padažą sudedame supjaustytas paprikas, pagardiname cukrumi, trupučiu druskos, išmaišome ir kaitiname dar 5 min.
8.
Pusę padažo supilame į kepimo indą, sudedame menkės gabalėlius, užpilame skysčiu išsiskyrusiu iš žuvies, likusiu padažu.
9.
Kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.