1.
Į dubenį įpilti šalto vandens, sudėti agurkus ir palaikyti porą valandų. Tuomet agurkus supjaustyti griežinėliais.
2.
Dangtelius iškaitinti, stiklainius išplauti sodos tirpalu
3.
Į stiklainius sluoksniuojant dėti agurkus, berti prieskonius, cukrų, druską, pipirus ir įpilti acto.
4.
Į stiklainius su agurkais pripilti verdančio vandens.
5.
Stiklainius užsukti dangteliais ir krestelėti, kad druska ir cukrus ištirptų, tuomet apversti kakleliais į apačią.
6.
Paruoštus stiklainius šiltai apkloti ir palaikyti parą laiko, tuomet išnešti į tamsią vietą, pavyzdžiui, rūsį.
•
Receptas skirtas 0.5 l stiklainiui.
•
Sodos tirpalą galima ruošti taip: į dubenį įpilti šilto vandens, įberti kelis šaukštus sodos ir šiuo tirpalu perplauti stiklainius, tuomet praskalauti šiltu vandeniu, o vėliau šaltu. Dangtelius kaitinti galima taip: į puodą įpilti vandens, sudėti dangtelius ir užvirti, tuomet ištraukti ir nusausinti.