Iš miltų, sviesto, trynio, grietinės, vanilinio cukraus, druskos suminkyti vienalytę tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę bei 1 val. atšaldyti šaldytuve.
Iš atvėsintos tešlos iškočioti apie 1-2 mm. storio ilgus gabalėlius, supjaustyti apie 1,5 cm. storio juostelėmis. Vamzdelių formeles patepti aliejumi (galima tirpintu sviestu) bei pradedant nuo siauriausios formelės dalies, apvynioti vamzdelį tešlos juostele. Jei vienos neužtekš, sujunkite iš kelių.
Vamzdelius patepkite kiaušinio baltymu bei apvoliokite cukruje. Dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 10-15 min. kol vamzdeliai gražiai pagels.
Šiek tiek pravėsus atsargiai nuimkite nuo metalinių vamzdelių.
Vamzdelius galima pripildyti mėgstamiausiu kremu – grietininiu, sviestiniu, su pudingu arba kaip aš prikimšau – plakta grietinėle. Konditeriniu švirkštu pripurškite plaktos grietinėlės ir skanaukite!