Autorius apie receptą:
Ne, šis kisielius tikrai neprimena nei spanguolių, nei kitokių uogų saldaus gėrimo! Jei reikėtų apibūdinti, kas tai yra, paprasčiausiai tikriausiai būtų sakyti, kad tai lyg
Ne, šis kisielius tikrai neprimena nei spanguolių, nei kitokių uogų saldaus gėrimo! Jei reikėtų apibūdinti, kas tai yra, paprasčiausiai tikriausiai būtų sakyti, kad tai lyg toks truputį rūgštokas, drebučių pavidalo pagardas, kuris paprastai valgomas užberus spanguolių, užsigeriant spanguolių kisieliumi ar prie kartšų bulvių, su kepintais svogūnais, panašiai, kaip koks kąstinys. O galima patiekti ir kitaip - atvėsusį kisielių dėti tiesiog į dubenėlį, o ant viršaus šaukštelį uogienės, pavyks toks tradicinis desertas.
(...daugiau)(...mažiau)
Jadvyga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 litrai
vandens
500 gramų
avižinių dribsnių
(stambesnių, nesmulkintų)
1 riekė
juodos duonos
3 šaukštai
cukraus
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Avižinius dribsnius beriu į didesnį indą ir užpilu vos šilsvu vandeniu, ant viršaus dedu duonos riekelę. Indo viršų uždengiu keliais marliuko sluoksniais arba švariu virtuviniu rankšluoščiu ir palieku parai virtuvėje, ant mažųjų nepasiekiamos lentynos.
2.
Po paros turi atsirasti rūgštokas kvapas. Jei dar neatsirado visiškai jokio kvapo, galima palikti dar parai, jei avižos sugėrė visą vandenį, galima įpilti dar šiek tiek.
3.
Avižų masę perkošti per sietelį į puodą. Ant perkoštų avižų užpilti dar apie 1 litrą vandens ir dar karštą perkošti į tą patį puodą, kuriame jau yra per pirmą kartą perkoštas skystis.
4.
Puodą su perkoštu skysčiu užvirinti, pagardinti druska ir cukrumi. Visą laiką maišyti, nes gali pradėti svilti! Pavirti kelias minutes ant nedidelės ugnies, kol ims tirštėti.
5.
Galima valgyti ką tik paruoštą ar atšaldytą. Laikyti šaldytuve galima sandariame inde iki poros dienų.