Autorius apie receptą:
Tikri žagarėliai turi būti traškūs. Pagal šį receptą mūsų šeimoje juos gamina jau ketvirta karta. Reikia mažai produktų, nereikia jokių riebalų nei skysčių, greitai
Tikri žagarėliai turi būti traškūs. Pagal šį receptą mūsų šeimoje juos gamina jau ketvirta karta. Reikia mažai produktų, nereikia jokių riebalų nei skysčių, greitai pagaminami, tinka ir nemėgstantiems saldžiai - tereikia neberti cukraus pudros. Verdu nedideliame metaliniame dubenėlyje, todėl nereikia daug aliejaus. Vienu kartu dedu 4 - 5 žagarėlius, kad spėčiau greitai apversti. Kiekvieną kartą dedant žagarėlius, dėjau po skiltelę bulvės, kad nesviltų aliejus. Reikia nepamiršti, kad virdami žagarėliai išsipučia ir išverda labai greitai. Vienas trūkumas - suvalgomi greičiau nei pagaminami.
(...daugiau)(...mažiau)
Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 stiklinė
kvietinių miltų
1 vienetas
kiaušinių
1 žiupsnelis
druskos
0.5 stiklinės
aliejaus
(virimui)
1 šaukštas
cukraus pudros
(pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į persijotus miltus įberti žiupsnelį druskos, įmušti kiaušinį, išminkyti.
2.
Iškočioti labai ploną lakštą, supjaustyti nedideliais stačiakampiais gabalėliais. Gabalėlį įpjauti per vidurį ir perverti.
3.
Virti įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, apversti, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių.
4.
Išgriebus padėti ant popierinio rankšluosčio,atvėsusius apiberti cukraus pudra. Skanaus!
Patarimai:
•
Kiekvieną kartą dedant žagarėlius, dėjau po skiltelę bulvės, kad nesviltų aliejus.