Autorius apie receptą:
Labai skani žuvis tešloje, taip kaip kepdavo mano mama. Tešlai vietoje pieno galima naudoti ir vandenį, bet su pienu man skaniau. Arba dar galima pieną pakeisti alumi, jis priduoda
Labai skani žuvis tešloje, taip kaip kepdavo mano mama. Tešlai vietoje pieno galima naudoti ir vandenį, bet su pienu man skaniau. Arba dar galima pieną pakeisti alumi, jis priduoda labai gero skonio. Kai kepu Kūčioms, kiaušinio į tešlą nededu, o vietoje pieno naudoju vandenį, bet tada į tešlą įberiu truputį prieskonių, įpilu porą šaukštų aliejaus ir įdedu šaukštelį kepimo miltelių, kad tešla būtų tokia minkštesnė, puresnė.
(...daugiau)(...mažiau)
Asta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas
lydekos
0.5 litro
pieno
1 vienetas
kiaušinių
200 gramų
miltų
šiek tiek
druskos
šiek tiek
prieskonių žuviai
šiek tiek
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lydekos filė įtrinkite prieskoniais žuviai. Jeigu prieskoniai be druskos, pabarstykite žuvį dar ir trupučiu druskytės. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
2.
Tešlai išplakite kiaušinį. Į plakinį supilkite pieną, žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Berkite miltus ir maišykite. Tešla turi būti vientisa, be gumuliukų, tirštumo daugmaž kaip kepant mažus blynelius. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar miltų, o jeigu tirštesnė - įpilkite dar šiek tiek pieno.
3.
Lydekos filė mirkykite tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Apkepkite kiekvieną žuvies gabaliuką iš abiejų pusių po 1,5 - 2 minutes.
4.
Kai išimsite žuvį iš keptuvės, sudėkite žuvies gabaliukus ant popierinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius. Skanaus!