Autorius apie receptą:
Gaivūs, skanūs ir sveiki ledai. Avokadas suteikia jiems gražią žalią spalvą ir prideda daug vitaminų. Kartais juos darydama dar įdedu kakavos - gaunasi šokoladiniai ledai!
Gaivūs, skanūs ir sveiki ledai. Avokadas suteikia jiems gražią žalią spalvą ir prideda daug vitaminų. Kartais juos darydama dar įdedu kakavos - gaunasi šokoladiniai ledai! Jeigu norisi ledus pasigaminti greičiau ir turite pakankamai galingą trintuvą, galite iš vakaro bananus ir avokadą supjaustyti gabaliukais ir užšaldyti šaldiklyje, o tada kitą dieną viską sudėti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės - nereikės laukti kol ledai užšals.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai
bananų
(gerai prinokusių)
2 vienetai
avokadų
(gerai prinokusių)
2 šaukštai
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bananus supjaustykite riekelėmis ir paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės arba skardelės. Užšaldykite (geriausia šaldykite per naktį, kad bananai būtų tvirti).
2.
Elektriniu trintuvu sutrinkite avokadus drauge su citrinų sultimis iki vientisos masės.
3.
Į trintuvo indą sudėkite šaltytus bananus ir trinkite iki ledai taps kremiškos tekstūros.
4.
Galite ledais mėgautis iškart arba, jeigu norite jų šiek tiek tvirtesnių, palaikykite 15-20 minučių šaldiklyje. Bet nelaikykite ten ilgiau, nes ledai taps per daug kieti!
Super ledai! O norejau pasiteirauti ar juos galima laikyti ilgiau ar kadangi yra avokadas nelabai bus? Noreciau pasigaminti daugiau ir palikti saldymo kameroje bet nezinau kaip bus tai norejau pasiteirauti
ATSAKYTI