Autorius apie receptą:
Kai svarainius norisi išsaugoti ilgesnį laiką. Gardu dėti į arbatą, skanauti su blyneliais, jogurtu.
Kai svarainius norisi išsaugoti ilgesnį laiką. Gardu dėti į arbatą, skanauti su blyneliais, jogurtu.
Janina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
svarainių
500 gramų
cukraus
(arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Svarainius labai gerai išplauti, tuomet perpjauti į keturias dalis, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis.
2.
Paruoštus svarainius sudėti į puodą, berti cukrų, gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir palikti 24 valandoms.
3.
Praėjus šiam laikui nupilti trečdalį susidariusio sirupo į stiklainį. Tokiu būdu galėsime mėgautis ir juo, tik sirupą laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2-3 savaites.
4.
Puodą su svarainiais dėti ant kaitros, užvirti ir virti iki kol svarainių skiltelės taps skaidrios, tai užtruks maždaug 15-20 minučių.
5.
Paruoštus svarainius sudėti į švarius stiklainius ir laikyti vėsiai.