Autorius apie receptą:
Parduotuvėje nusipirkau nedidelį gabaliuką šviežios lašišos filė ir nusprendžiau ją sūdyti pati. Patikėkit, bet tai buvo geriausias mano sprendimas, norint suprasti,
Parduotuvėje nusipirkau nedidelį gabaliuką šviežios lašišos filė ir nusprendžiau ją sūdyti pati. Patikėkit, bet tai buvo geriausias mano sprendimas, norint suprasti, pajusti tikrą sūdytos lašišos skonį. Vau, super, aš be žodžių... Net nėra ką lyginti su parduotuvėje pirkta sūdyta lašiša. Bet tai žino tik tie, kas lašišą sūdo patys! Taigi, reziumuojant pasakysiu, kad parduotuvėje sūdytos lašišos tikrai daugiau nepirksiu, o ir jums rekomenduoju pabandyti lašišą sūdyti patiems. Patikėkit, darbo nedaug, o rezultatas TOBULAS!
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų
lašišos filė
1 šaukštas
druskos
1 šaukštas
cukraus
1 pundelis
krapų
0.5 šaukštelio
grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lašišą nuplauti ir nusausinti.
2.
Į dubenėlį suberti pipirus, druską, cukrų ir sumaišyti. Smulkiai supjaustyti krapus.
3.
Lašišą apibarstyti pipirų, druskos ir cukraus mišiniu, krapais. Paruoštą lašišą dėti ant kepimo popieriaus lapo ir susukti.
4.
Lašišą dėti į indą, paslėgti ir pastatyti į šaldytuvą parai laiko, tikrai ne mažiau nei 24 valandoms. Po maždaug 12 valandų lašišą apversti, kad tolygiai sūdytųsi ir palikti dar 12 valandų.