1.
Smulkiai pjaustytą vištieną suberkite į verdantį vandenį ir virkite apie 10 minučių. Vandens kiekį reguliuokite pagal norimą sriubos tirštumą. Jei norite skystesnės sriubos, vandens galite pilti apie 1 litrą, jei tirštesnės - pilkite tiek, kad per vieną - du pirštus apsemtų vištieną.
2.
Suberkite smulkiai pjaustytas bulves, morką bei brokolius ir virkite dar 10 minučių.
3.
Kai daržovės išvirs, sudėkite špinatus, sviestą ir šiek tiek atvėsusią sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, dėkite gabalėlį sviesto.
4.
Dar kartą užvirinkite sriubą, jeigu norisi, galite pagardinti trupučiu grietinėlės arba grietinės. Patiekiant galima pabarstyti tarkuoto kietojo sūrio.