Šoninės suktinis itališkai „Porchetta“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šoninės suktinis itališkai „Porchetta“
Šoninės suktinis itališkai „Porchetta“
Šoninės suktinis itališkai „Porchetta“
Autorius apie receptą: Porketa tai itališkas šoninės vyniotinis, gausus prieskoniais ir kaip šoninė palyginti nėra riebi, nes šoninė yra perpjaunama pusiau ir kepant riebalai labai gausiai išteka. Porketa tai itališkas šoninės vyniotinis, gausus prieskoniais ir kaip šoninė palyginti nėra riebi, nes šoninė yra perpjaunama pusiau ir kepant riebalai labai gausiai išteka. Aš visada stengiuosi kepti didelį gabalą šoninės, kad jos užtektų karštam ir šaltam patiekalui. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas šoninė (be kaulų, su oda, apytikriai, žr. patarimus)
1 vienetas citrinų (smulkiai nutarkuotos žievelės)
2 skiltelės česnako (smulkinto)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį penkių pipirų mišinio
pagal skonį prieskonių mišinio (tinka pankolis, rozmarinas, šalavijas, čiobrelis, raudonosios paprikos dribsniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šoninę nuplauti ir gerai nusausinti.
2.
Šoninę įpjauti horizontaliai, kad ji būtų plonesnė, tačiau labai svarbu, kad pjautumėte ne iki pat galo, palikite bent 2 cm.
3.
Tuomet ją atversti lyg knygą, negausiai apšlakstyti alyvuogių aliejumi, berti druską, pipirus ir prieskonius, pabarstyti citrinos žievele ir česnaku.
4.
Šoninę užverti, lyg knygą, dar kartą apšlakstyti aliejumi ir apiberti prieskoniais.
5.
Paruošti ploną virvelę šoninės apsukimui. Vėl atverti šoninę ir pradėti ją sukti nuo to galo, kuriame nėra odos. Susukus turi būti ritinys su oda viršuje.
6.
Surišti ar apsukti šoninę kuo stipriau ir stipriai surišti virvelės galus.
7.
Laikyti šoninę šaltoje vietoje parą.
8.
Prieš kepant išimti šoninę iš šaldytuvo bent prieš 1- 2 val., kad mėsa atšiltų.
9.
Įkaitinti orkaitę iki 220 C (režimas viršus+apačia be vėjelio).
10.
Dėti šoninę į kepimo indą ir kepti 35 min., vėliau temperatūrą sumažinti iki 165 C ir kepti mėsą 2,5 - 4 val., priklausomai nuo šoninės dydžio.
Patarimai:
Šoninės gabalą rinkitės didelį ir tokį, kad būtų galima susukti į ritinį. Jei didelio tokio gabalo nerandate, tuomet galite imti kelis nedidelius gabaliukus, bet juos vėliau reikės taip pat susukti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital