<div class="ingredients">
<h2>Ingredientai:</h2>
<p>2 kiaušinių<br />
100 g cukraus<br />
400 g miltų<br />
3 v. š. kakavos<br />
100 g sviesto<br />
100 ml kefyro<br />
1 a. š. kėlimo miltelių</p>
<p><strong>Kremui:</strong></p>
<p style="text-align: justify;">250 g rikotos sūrio<br />
800 g jogurto<br />
2 v. š. želatinos<br />
200 ml persikų sirupo<br />
100 ml ananasų sirupo<br />
1 pakelio želė, citrinų skonio<br />
2 puselės konservuoto persiko<br />
2 žiedų konservuotų ananaų <br />
2 braškių<br />
2 v. š. miltinio cukraus<br />
200 ml rietinėlė 35%</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Glajui:<br />
</strong><br />
2 kiaušinių trynių<br />
2 v. š. miltinio cukraus<br />
50 g sviesto<br />
3 v. š. vandens<br />
2 v. š. kakavos</p>
</div>
<div class="recipe_make">
<h2 style="text-align: justify;">Gaminimas:</h2>
<p style="text-align: justify;">Geriausia tešlą gaminti keramikos inde ir su mediniu šaukštu. Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Įdėti kiaušinius ir gerai išsukti. Įpilti kefyrą – išsukti. Įdėti miltus, į juos šnaišyti kepimo miltelius. Įdėti kakavą ir gerai išmaišyti.<br />
Kepimo indą patepti sviestu. Galima kepti torto formoje, tada reikia įkloti sviestinį (kepimo) popierių. Kepti 40 min. 200<span style="text-align: justify; color: rgb(84, 84, 84); font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 18.200000762939453px;">°</span><span style="color: rgb(73, 73, 72); font-family: Arial, Tahoma; text-align: justify;"> C temp.</span>, prieš tai įkaitintoje orkaitėje. Kepimo pabaigoje, mediniu smeigtuku, patikrinti ar iškepė (tada tešla prie smeigtuko nelimpa, jis būna sausas).</p>
<p style="text-align: justify;">Atvėsus, pyragą perpjauname per pusę.</p>
<p style="text-align: justify;">Darome pertepimą. 100 ml. ananasų sirupe išbrinkiname 2 v. šaukštus želatinos ir vandens vonelėje ištirpiname.<br />
Rikotos sūrį įsukame į jogurtą.<br />
Atvėsus želatinai įpilame į jogurtą.<br />
Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įsukame į jogurto/rikotos masę.<br />
Į torto formą dedame apatinį torto sluoksnį ir jį suvilgome persikų sirupu (kad tortas nebūtų sausas). <br />
Užpilame jogurto / rikotos sūrio ir grietinėlės masę. Viršutinę torto dalį suvilgome sirupu vidinę pusę, t.y. t1 pusę, kuri bus ant pertepimo ir atsargiai uždedame ant pertemimo.<br />
Dedame į šaldytuvą porai valandų.</p>
<p style="text-align: justify;">Torto viršų dengiame šokoladiniu glajumi su kakava. Kakava išmaišoma vandenyje, užvirinama, ataušinama. Sviestas išsukamas su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai, supilama kakava. Viskas gerai išsukama.</p>
<p>Šokoladinį glajų užpilame ant torto viršaus ir lygiai paskirstome. Dedame į šaldytuvą 1 val. palaikome.<br />
Peiliu apipjauname torto kraštus, kad būtų lengviau išimti iš torto formos. Torto kraštus apdedame kokoso drožlėmis. Torto viršų puošiame vaisiais (braškėmis, vynuogėmis, ananasu šokolade).<br />
</p>
</div>
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)