Autorius apie receptą:
Pagaminti šokoladiniams putėsiams reikia turėti juodojo šokolado bei riebios grietinėlės, o visi papuošimai jau yra Jūsų fantazija. Putėsius galite sluoksniuoti su plakta
Pagaminti šokoladiniams putėsiams reikia turėti juodojo šokolado bei riebios grietinėlės, o visi papuošimai jau yra Jūsų fantazija. Putėsius galite sluoksniuoti su plakta grietinėle, žele, uogienėmis ar kitais kremais. Šie putėsiai pastovėję apie valandą šaldytuve gana gerai sustingsta, tad juos taip pat būtų galima panaudoti gaminant tortą arba keksiukų įdarui ir dekoravimui.
(...daugiau)(...mažiau)Liucija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės
grietinėlės, 35% riebumo
170 gramų
juodojo šokolado
3 šaukštai
cukraus pudros
1 šaukštelis
vanilės ekstrakto
4 vienetai
vyšnių
(nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladą sulaužome į nedidelius gabalėlius.
2.
Į nedidelį puodą supilame ½ stiklinės grietinėlės, užverdame, tada nukeliame nuo ugnies, sudedame šokolado gabalėlius ir maišome, kol šokoladas ištirpsta. Po to supilame į didesnį dubenį.
3.
Į kitą dubenį supilame likusią grietinėlę, vanilės ekstraktą, suberiame cukraus pudrą ir plakame elektriniu plakikliu, kol grietinėlė nebekrenta nuo plakiklio šluotelių (tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius).
4.
1/3 išplaktos grietinėlės atsargiai (naudodami šaukštą ar mentelę) įmaišome į šokolado-grietinėlės mišinį, po to lėtai įmaišome likusią grietinėlę.
5.
Šokoladinus putėsius sudedame į stiklines ar desertinius indelius. Aš naudojau šaukštą, bet galite naudoti ir konditerinį švirkštą. Putėsius papuošiame vyšniomis ir patiekiame iškart arba dedame į šaldytuvą.
Patarimai:
•
Iškart patiektas musas būna skystesnis, o pastovėjęs šaldytuve sustingsta.