Šokoladiniai kondensuoto pieno saldainiai - tik 3 ingredientai
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 39)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 39)
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą:
Be galo greitai pagaminami ir labai skanūs šokoladiniai saldainiai, primenantys britiškus fudge. Priedus šiems skanėstams galite rinktis savo nuožiūra ar net visai be jų
Be galo greitai pagaminami ir labai skanūs šokoladiniai saldainiai, primenantys britiškus fudge. Priedus šiems skanėstams galite rinktis savo nuožiūra ar net visai be jų daryti. Šokoladas irgi tinka tiek pieniškas, tiek juodas, tiek baltas.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
200 gramų
juodojo šokolado
200 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų
riešutų
(ar kitų priedų, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladą smulkiai supjaustyti.
2.
Kondensuotą pieną supilti į dubenį ir kaitinti virš garų vonelės (arba tiesiai puode, bet ant labai nedidelės ugnies), nuolat maišant iki kondensuotas pienas bus karštas paliesti (užvirinti nereikia).
3.
Kai bus karštas, dubenį nuimti nuo garų vonelės ir į kondensuotą pieną suberti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps. Sudėti pasmulkintus riešutus (ar kitus priedus) ir dar kartą išmaišyti.
4.
Masę sukrėsti į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formelę, išlyginti paviršių. Arba krėsti tiesiai ant kepimo popieriaus ir peiliu suformuoti norimo dydžio stačiakampį - šokoladinį masė būna gana tiršta, tą padaryti lengva.
5.
Dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms (arba nakčiai), kad sustingtų.
6.
Sustingus pjaustyti kvadratėliais ar kitomis formomis. Laikyti sandariame indelyje šaldytuve.
Patarimai:
•
Šokoladą galite keisti į pienišką ar net baltą. Jeigu gaminsite su juodu šokoladu, vadovaukitės recepto proporcijomis, o jeigu su pienišku ar baltu, kaitindami kondensuotą pieną papildomai įdėkite 50 g sviesto - saldainiai bus malonesnės tekstūros (šių šokoladų riebumas mažesnis už juodo).
•
Nuotraukoje esančius saldainius gaminau su skrudintais lengvai pasūdytais žemės riešutais, tačiau juos galite keisti kitais mėgiamais riešutais ar net smulkintais sausainiais, mažais zefyriukais, džiovintais vaisiais, smulkintais karameliniais saldainiais ar kuo tik sugalvosite.
•
Šie saldainiai saldūs ir sotūs, tad pjaustykite nedideliais gabėliais :)
Kituose receptuose reikia sviesto, ar sustingta be jo?
ATSAKYTI
Emilija
2021-04-25 14:01
Manau, kad turėtu sustigti nes ten dedasi šokoladas. Jisai jug kietas ir turėtu padaryti saldainius tvirtus o ne ištižusius.
:)
ATSAKYTI
Justina
2020-01-30 13:54
Labai skanūs gavosi, ačiū!!!
ATSAKYTI
Inga
2019-12-23 09:07
O man nesustingo. Košė ir liko.
ATSAKYTI
Vlada
2020-01-29 13:53
O ar tikrai naudojote saldintą kondensuotą pieną? Nes būna ir "kondensuoto pieno gaminys", tai tokie gerai nesustingsta. :)
ATSAKYTI
Kepėja
2021-11-11 14:02
Manau, reikia naudoti tikrą juodą šokoladą su kuo daugiau kakavos. Ir taip, svarbu pasirinkti kokybišką saldintą kondensuotą pieną.
ATSAKYTI
As
2021-11-13 07:54
Vakar dariau ir as,bet man nesustingo.Tikiuosi del to,kad sokoladas 100 g,nes neturejau 200 g.Bandysiu snd is naujo :/
ATSAKYTI
Gintarė
2021-11-15 09:58
Šokolado kiekis sustingimui čia tikrai labai svarbus, jei naudojot šokolado dvigubai mažiau, reikėjo ir kitų ingredientų atitinkamai mažinti :)
ATSAKYTI
Ana
2019-11-07 17:50
Dariau su pienisku sokoladu, skrudintais suriais zemes riesutais ir dar idejau sauksta riesutu sviesto - pirstus nusikast galima :)
ATSAKYTI