Šokoladiniai bananų ledai be cukraus - tik 2 ingredientai!
AUTORIUS:
Polina
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 25)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Neįtikėtinai paprasti ir be galo skanūs ledai. Prieš keletą metų šį receptą atradau internete ir nuo tada jie mūsų namuose tapo tradiciniais. Šis receptas bazinis, bet jį
Neįtikėtinai paprasti ir be galo skanūs ledai. Prieš keletą metų šį receptą atradau internete ir nuo tada jie mūsų namuose tapo tradiciniais. Šis receptas bazinis, bet jį galite tobulinti kaip tik norisi - pridėti riešutų, vanilės, cinamono, romo ar ko tik norisi. Kartais į juos dar įmaišau kokoso pieno ar maskarponės ar plaktos grietinėlės, irgi labai tinka (bet tada valgau ne iškart, o dedu trumpam į šaldiklį, jog sutvirtėtų).
(...daugiau)(...mažiau)
Polina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
3 vienetai
bananų
(gerai prinokusių)
2 šaukštai
kakavos
(kokybiškos, nesaldintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bananus supjaustom 1-2 cm storio riekutėmis. Jas vienu sluoksiu išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos lentelės ir padedame į šaldiklį, kad sustingtų (aš paprastai dedu iš vakaro, bet užtenka ir kokių 3 valandų).
2.
Sušalusius bananus dedame į elektrinio trintuvo arba virtuvės kombaino indą, ten pat dedam kakavą ir viską trinam iki vientisos masės. Jeigu reikia, pakeliui stabtelim ir nubraukiam ingredientus nuo sienelių link trintuvo ašmenų.
3.
Vualia, ledai pagaminti! Galima valgyti juos iškart, o jeigu norisi jų dar kietesnių, palikykite truputį šaldiklyje (jeigu juos ten užmiršite ir ledai per daug sukietėtų, tiesiog kokioms 15 min juos perdėkite į šaldytuvą ir suminkštės pakankamai, kad galėtumėte kabinti ledų šaukštu ir gražiai dėti į indukus :)
Patarimai:
•
Kakavos kiekį koreguokite pagal savo skonį - jeigu norite tik labai lengvo šokoladiško prieskonio, dėkite jos mažiau, o jeigu intensyvaus šokoladinio - dėkite daugiau. O jeigu kakavos nedėsite visai, bus irgi puikūs bananiniai ledai.
•
Kakavą naudokite nesaldintą, kokybišką, bent 20 proc. riebumo - ledai bus skanesni, šokoladiškesni. Man pvz. patinka Beatos kepinių kakava (jos būna daugumoje didesnių prekybos centrų).