Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg slyvų ( mėlynų) 700 g. cukraus 350 g. moliūgo pusė citrinos 2 v.š. romo galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, supjaustyti į keturias dalis, sudėtį į puodą ir užberti cukrumi, palikti per naktį, kad išsiskirtų sulčių.Įpilti romo, virti ant silpnos ugnies karts nuo karto pamaišant apie 60 min. Tada dėti į puodą 2 cm. kubeliais supjaustytą moliūgą ir plonais griežinėliais pjaustytą citriną. Virti dar apie 50min. Susidariusias putas nuimti. Uogienę supilstyti į įkaitintus stiklainius, gerai užsukti ir palikti, kol atvės. Skanaus!
Tikrai vertas dėmesio šis receptas.Aš slyvų su cukrumi nelaikiau ilgai iš karto viriau ir romo nepyliau, nes vaikai nemėgsta tokio skonio.citriną nuploviau ir supjausčiau su žievele- daugiau aromato, moliūgo kubeliai pamažėja perpusę ir atrodo kaip ananaso man skonis nuostabus nors ir ilgokai teko pavirti bet laikas greit praėjo
ATSAKYTI
Karina
2009-10-07 23:22
Priduoda pikantiska skoni, na ir siaip skaitosi, kad geriau issilaiko :rool:
ATSAKYTI
regna
2009-10-02 14:33
Kuriam tikslui reikalingas romas?
ATSAKYTI
Karina
2009-09-27 15:14
Gal galima ir trumpiau..kaip kas megsta. As tai tiek verdu:)
ATSAKYTI
Kristina M
2009-09-24 13:30
Labai viliojantis receptas, tik ar tikrai tiek ilgai reikia virti? Aš tiek ilgai uogieniu niekad neverdu.
ATSAKYTI