Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g margarino VILNIUS kepiniams
250 g miltų
1 žiupsn. druskos
5 lašai acto
100 ml šalto vandens
200 g vyšnių be kauliukų
cukraus pagal skonį (vyšnioms)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šaltą margariną supjaustome plonai ir dedame į 50 g miltų. Trumpai paminkome. Suformuojame keturkampį, suvyniojame į pergamentinį popierių ir paliekame šaltai.
Likusius miltus persijojame ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padarome įdubimą ir į jį suberiame druską, supilame actą bei vandenį. Viską sumaišome ir minkome, kol tešla lengvai atsiskiria nuo pagrindo. Tešla gaunasi vidutinio kietumo.
Iš šios tešlos suformuojame 3-4 cm storio lakštą. Ant vieno šio lakšto krašto sudedame suminkytą margariną (kurį laikėme šaltai) ir užlenkiame kitą tešlos kraštą.
Tešlą, per daug nespaudžiant, iškočiojame į 1 cm storio pailgą sluoksnį. Kočioti reikia nuo vidurio kraštų link.
Galus užlenkite ir lakštą sulankstykite į keturis sluoksnius. (Galus sulenkite link vidurio ir po to dar kartą viską perlenkite). Tešlą laikykite 30 min. šaltai. Vėliau šį procesą kartoti dar bent 2 kartus.
Iškočiotą tešlą supjaustome pailgais keturkampiais.
Ant kiekvieno keturkampio dedame vyšnių ir susukame arba tiesiog užlenkiame tešlą ir užspaudžiame kraštus.
Kepame pyragėlius 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min.