Vištą paruošiame dieną prieš kepimą: nuplauname, įdedame į puodą ir ruošiame prieskonių mišinį iš druskos, pipirų, kario, čiobrelių, kmynų. Juo įtriname vištą.
Česnakus nuplauname, nulupame ir smulkiai supjaustome, o kai baigiame, šiais gabaliukais apibarstome vištą.
Vištą apipurškiame aliejumi ir aplaistome citrinos sultimis. Uždengiame maistine plėvelė ir dedame į šaldytuvą.
Kitą dieną vištieną dedame į skardą, šalia sudedame nuplautas ir nuluptas bulves, kurias padruskiname ir pabarstome čiobreliais bei apšlakstome aliejumi, o šalia jų - obuolius.
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1-1,5 val, kol višta apskrus.
Skanaus!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)