Silkes trumpam panardinti į šaltą vandenį, išgriebti, nuvarvinti, išimti ašakas ir nusausinti drobule.
Svogūnus nulupti, supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su aliejumi, kol suminkštės. Po 5 minučių supilti actą, sukrėsti pomidorų tyrę, suberti cukrų, paprikų miltelius ir įpilti 1/8 l vandens. Padažą truputį pasūdyti.
Silkes susukti (odele į vidų), glaudžiai sudėti į indą, užpilti padažu ir 5 minutes troškinti uždengtame inde. Atvėsinti.
Bulves kruopščiai nuvalyti šepetėliu, sudėti į puodą, užpilti vandeniu, pasūdyti, suberti kmynus ir virti 20 minučių. Vandenį nupilti, bulves atvėsinti ir patiekti prie silkės.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)