Autorius apie receptą:
Skanu ir nesunku paruošti. Tinka ant batono riekelės, pyragams ir tortams pertepti ar kitiems patiekalams gardinti.
Skanu ir nesunku paruošti. Tinka ant batono riekelės, pyragams ir tortams pertepti ar kitiems patiekalams gardinti.
Odeta Morozienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 litrai
raudonųjų serbentų
2 kilogramai
cukraus
2 vienetai
apelsinų
(šviežių, kvapnių)
25 gramai
pektinas
(arba uogienių cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Serbentus ir apelsinus gerai išplauti, tuomet išspausti sulčiaspaude. Jei sulčiaspaudės nenaudojate, uogas reikia trumpai pakaitinkite, tuomet išspauskite sultis per marlę, iš apelsino rankiniu būdu išspauskite sultis ir nutarkuokite žievelę.
2.
Paruoštą sulčių masę supilti į puodą, berti 1.5 kg cukraus ir virti iki kol užvirs.
3.
Į dubenį berti likusį cukrų, pektino miltelius, išmaišyti ir maišant suberti į uogų masę.
4.
Masei užvirus, nugriebti susidariusias putas ir virti apie 5 minutes.
5.
Karštą masę supilti i stiklainius, užsukti ir apversti.
Patarimai:
•
Jei pektino nenaudosite tuomet uogas pavirkite, tuomet atvėsinti, išspausti, berti cukraus ir vėl virti. Tokiu būdu iš žievelių natūralus pektinas išsiskiria.