Autorius apie receptą:
Labai paprastas būdas žiemai paruošti grybus. Tik būkite dėmesingi - tokiam paruošimui tinka tik sveiki, nesukirmiję, standūs, kieti ir nesuminkštėję grybai. Nereikia nei
Labai paprastas būdas žiemai paruošti grybus. Tik būkite dėmesingi - tokiam paruošimui tinka tik sveiki, nesukirmiję, standūs, kieti ir nesuminkštėję grybai. Nereikia nei įmantrių ingredientų, nei didelių įgūdžių virtuvėje. Paprasta ir labai skanu!
(...daugiau)(...mažiau)
Janina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
grybų
40 gramų
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Grybus išvalyti ir nuplauti. Sudėti į puodą ir suberti druską. Kaitinti, pradedant nedidele kaitra, vis pamaišant, kol grybai pradės skirti savo sultis. Toliau kaitrą šiek tiek didinkite ir virkite, kol išgaruos didžioji dalis skysčio.
2.
Grybus sudėti į su soda išplautus stiklainius, paspaudžiant, jog neliktų oro tarpelių.
3.
Į švaraus didelio puodo dugną patiesti rankšluostėlį ir ant jo sustatyti pripildytus stiklainius. Į puodą pilti vandens tiek, kad maždaug iki pusės apsemtų stiklainius. Pridengti nuplikytais dangteliais (paliekant nedidelį tarpelį šone) ir pasterizuoti apie 30 - 40 minučių, priklausomai nuo stiklainių dydžio. Palikti pilnai atvėsti. Kai visiškai atvės, dar kartą pakaitinti 15 - 20 minučių.
4.
Tuomet sandariai užsukti, sustatyti stiklainius dangteliais žemyn, apkloti kaldromis ir palikti atvėsti. Laikyti vėsiai.
Galiu pasakyt, kad iš viso to (pabandžiau svert viską su svarstyklėm) gavosi lygiai 2ltr grybų. Skonį vėliau parašysiu.
Dar.. supilsčiau į stiklainiukus, uždėjęs dangtelius sukišau į orkaitę pusvalandukui. Kai pradėjo lyg burbuliuot, tai lengvai užsukau dangtelius ir palikau toj užgesintoj orkaitėj ligi ryto...
ATSAKYTI