Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g gražgarsčių
200 gr mėlynojo pelėsinio sūrio
2 kriaušės
75 g sviesto
50 ml balzamiko acto
2 v. š. alyvų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant lėkštės (vienos didelės arba 6 mažų salotinių) išdėstyti salotų lapus, o ant viršaus sutrupinti sūrį. Gilioje didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydyti sviestą ir sudėti supjaustytas (1 cm storio) kriaušių skiltelės vienu sluoksniu. Virkite kriaušes svieste dvi minutes, retkarčiais pakratydami keptuvę. Apverskite kriaušes ir kepkite dar vieną minutę. Išimkite kriaušes ir išdėstykite jas ant salotų lėkštės. Į keptuvę kur virė kriaušės įpilkite balzamiko actą ir ant silpnos ugnies virkite tris minutes, kad actas sugertų skonį kuris liko keptuvėje. Nuimkite gauta padažą nuo ugnies ir įmaišykite alyvuogių aliejų. Užpilkite šiltą padažas ant salotų ir nedelsdami patiekite.