Autorius apie receptą:
Rabarbarai turi daug mūsų organizmui reikalingų vitaminų ir mikroelementų. Jų sezono metu galite palepinti save ir savo artimuosius šviežia rabarbarų uogiene, ji pavyksta
Rabarbarai turi daug mūsų organizmui reikalingų vitaminų ir mikroelementų. Jų sezono metu galite palepinti save ir savo artimuosius šviežia rabarbarų uogiene, ji pavyksta švelni, aromatinga, malonaus rūgštumo.
(...daugiau)(...mažiau)
Jolanta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
350 gramų
rabarbarų
300 gramų
cukraus
(arba pagal skonį)
2 vienetai
bananų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Rabarbarus nuplauti ir nulupti, tuomet rabarbarus supjaustyti mažais gabalėliais, suberti į puodą.
2.
Į puodą su rabarbarais berti cukrų, išmaišyti medine arba silikonine mentele ir palikti pastovėti 15-20 minučių iki kol rabarbarai išskirs šiek tiek sulčių.
3.
Kai sultys išsiskirs, įjungti kaitrą ir užvirti, virti 1-2 minutes, tuomet nukelti nuo kaitros ir nugriebti susikaupusias putas. Palikti uogienę 10-15 minučių ant silpnos kaitros, tuo metu rabarbarų gabalėliai prisisotins sirupu.
4.
Tuo tarpu nulupti bananus ir supjaustyti griežinėliais. Jei nemėgstate bananų gabalėlių uogienėje, galite bananus tiesiog sutrinti.
5.
Į puodą su rabarbarais sudėti bananus ir kaitinti ant nedidelės kaitros 10 minučių, atsargiai maišant.
Patarimai:
•
Jei norite uogienės žiemai supilkite į karštus sterilizuotus stiklainius ir apverskite, kad visiškai atvėstų.