1.
Sviestą dėti į šaldiklį bent 10 minučių.
2.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti konditerine šluotele ar šakute, berti cukrų ir plakti iki kol cukrus pilnai ištirpsta.
3.
Į kitą dubenį berti miltus, avižinius dribsnius, maltą kardamoną, muskato riešutą, stambia tarka įtarkuoti sviestą ir pirštais pamaigyti, kol susidaro trupiniai. Tuomet supilti kiaušinių ir cukraus plakinį ir užminkyti tešlą.
4.
Paruoštą tešlą išploti storu sluoksniu ant lėkštės ir dėti į šaldytuvą bent 30 minučių.
5.
Įdarui rabarbarus nulupti, supjaustyti 0,5 cm griežinėliais, taip pat supjaustyti ir braškes, viską dėti į prikaistuvį, užkaisti. Tuomet berti cukrų ir maišyti, kol susidaro sultys ir cukrus pradeda jose tirpti.
6.
Kai griežinėliai suminkštėja, sutrinti juos šakute ar grūstuve, nebūtinai tolygiai, gali likti mažų gabaliukų ir išjungti kaitrą.
7.
Krakmolą suberti į nedidelį indelį, įpilti kelis šaukštus skysčio iš prikaistuvio ir maišyti, kol nelieka gumuliukų, šią masę sukrėsti į rabarbarus ir kruopščiai išmaišyti. Į paruoštą masę berti kardamoną ir migdolų drožles, palikti atvėsti.
8.
Aukštam pyragui (naudoju silikoninę rombo formos arba aukšto kekso) į formą stambia tarka įtarkuoti 1/3 tešlos, sukrėsti pusę įdaro, vėl 1/3 tešlos, vėl dėti įdaro ir įtarkuoti likusią tešlą.
9.
Pyragą kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje (kepimas viršus – apačia) 40-50 minučių.
10.
Pyragą atvėsinti ir dėti į šaldytuvą, geriausia, jei jis šaltyje pasisvečiuoja 6-7 ar daugiau valandų.
11.
Aš tiekiant atpjaunu reikiamą gabaliukų kiekį ir pyragą tuoj pat grąžinu į šaldytuvą. Gabaliukus pabarstau cukraus pudra.
•
Naudojau 200 ml stiklinę.
•
Jei mėgstate saldžiau, būtinai įdėkite daugiau rudojo cukraus į tešlą, galite berti netgi pilną stiklinę.
•
Jei norite kepti paprastoje torto formoje, tuomet formavimui reikės naudoti 2/3 tešlos – įdarą ir užtarkuoti likusią tešlą.