1.
Varškę gerai sutriname šakute su kiaušiniu. Įmaišome miltus, druską ir pipirus.
2.
Špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), po to nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į mažesnius gabalėlius. Šaukštu įšmaišome į varškės masę kartu su smulkintomis petražolėmis
3.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir sviestą.
4.
Imame po 1 šaukštą tešlos ir šlapiomis rankomis suformuojame ~1-1,5 cm storio blynelius. Kepame juos iš abiejų pusių, kol varškėtukai gražiai apskrunda.
5.
Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
6.
Patiekiame su grietine, jogurtu ar mėgstamu padažu.