Autorius apie receptą:
Pasirodo, kiaušiniai nėra būtini, kad iškepti puikų purų biskvitą. Pristatau šį gražuolį! Beje, vietoje kondensuoto pieno galima gaminti ir su medumi, kaip aprašiau
Pasirodo, kiaušiniai nėra būtini, kad iškepti puikų purų biskvitą. Pristatau šį gražuolį! Beje, vietoje kondensuoto pieno galima gaminti ir su medumi, kaip aprašiau recepto pabaigoje.
(...daugiau)(...mažiau)Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
200 gramų
grietinės
(riebios)
150 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
120 gramų
miltų
7 gramai
sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grietinę išmaišau su kondensuotu pienu.
2.
Miltus persijoju su soda ir sudedu į grietinę. Mentele arba plakimo šluotele maišau nuo dugno, kol nelieka sausų miltų. Stenkitės nepermaišyti, kad biskvitas gražiai iškiltų.
3.
Tešlą supilu į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą, naudoju 18 centimetrų skersmens. Formą pridengiu folija ir dedu į šaltą orkaitę. Orkaitės temperatūrą nustatau 160 C laipsnių.
4.
Po daugmaž 20 minučių nuo kepimo pradžios foliją nuimu. Biskvitas tuo metu būna jau pilnai tolygiai pakilęs, iškepus jokio "pilvuko" neatsiranda. Kepu biskvitą dar apie 20 minučių. Ar iškepęs, patikrinu mediniu pagaliuku - įbestas į biskvito vidurį pagaliukas turi būti sausas.
5.
Iškepus pirmiausia leidžiu biskvitui pravėsti formoje, o tada galutinai atvėsinu ant grotelių.
6.
Beje, šį biskvitą galima kepti ir su medumi vietoje kondensuoto pieno. Tokiu atveju medaus dedu 50 gramų, o grietinės 300 gramų. Arba galima medaus dėti 70 gramų, o grietinės 280 gramų, kitų ingredientų kiekiai lieka tokie patys.