Prancūziška medaus duona su prieskoniais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Prancūziška medaus duona su prieskoniais
Prancūziška medaus duona su prieskoniais
Prancūziška medaus duona su prieskoniais
Autorius apie receptą: Šiandien siūlau bent mintimis apsilankyti tikrų gurmanų šalyje - Prancūzijoje, bei paragauti jų klasikinės virtuvės šedevro, Pain d'Epices. Ši duona labai ilgai Šiandien siūlau bent mintimis apsilankyti tikrų gurmanų šalyje - Prancūzijoje, bei paragauti jų klasikinės virtuvės šedevro, Pain d'Epices. Ši duona labai ilgai nedžiūsta, nes neturi savyje kiaušinių, be to savo skoniu primena meduolį, tačiau tekstūra yra tikrai duonos ir jausmas, kad valgai saldžią duoną. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų medaus
150 gramų kvietinių miltų
120 mililitrų pieno
110 gramų cukatų (apelsinų, spanguolių, vyšnių, razinų ir pan.)
40 gramų ruginių miltų
30 gramų sviesto
1 vienetas apelsino žievelės (tarkuotos)
7 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio malto cinamono
0.5 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio malto kardamono
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio maltos kalendros
5 vienetai gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas anyžiaus žvaigždutės
4 vienetai kvapiųjų pipirų (žirneliais)
Papuošimui:
pagal poreikį anyžiaus žvaigždutės
pagal poreikį cinamono lazdelių
pagal poreikį kvapiųjų pipirų (žirneliais)
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Formą 14x10x10 cm arba gali būti ir kitokia, svarbiausia talpa ne daugiau nei 1,4l ištepame sviestu ir išklojame kepimo popieriumi, kad gražiai ir lygiai prisiklijuotų prie formos sienelių.
2.
Nutarkuotą apelsino žievelę pirštais sumaišome ir patriname su 1 šaukšteliu cukraus (geriau atsiskleidžia skonis ir kvapas).
3.
Į prikaistuvį pilame pieną, dedame medų, beriame druską, apelsino žievelę sumaišytą su cukrumi ir prieskonius: anyžiaus žvaigždutę, gvazdikėlius, muskatą, kalendrą, kardamoną ir kelis kvapniųjų pipirų žirnelius (žirnelius sutraiškykite prieš berdami į pieną). Kaitinkite pieną ant nedidelės ugnies, kol ištirps medus, o tada dėkite sviestą. Kai sviestas ištirps, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir nuimkite nuo ugnies. Palaikykite uždengtą apie 15-20 min.
4.
Dubenyje sujunkite kvietinius miltus, ruginius miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą. Atvėsusį pieną supilkite per sietelį į miltų masę. Viską sumaišykite ir berkite perplautas po karštu vandeniu cukatas, tada dar kartą permaišykite.
5.
Tešlą dėkite į formą, išlyginkite viršų, dekoruokite cinamono lazdelėmis, anyžiaus žvaigždutėmis, pipirų žirneliais. Kepkite apie 45-60 min iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, pirmas 40 min kepimo neatidarykite orkaitės durelių!
6.
Jei norite desertinio varianto, tai apliekite duonos riekelę medumi, jei norite mažiau saldumo, tai užtepkite kepenėlių pašteto ir mėgaukitės tikru prancūzišku skoniu. Prancūzai dar mėgsta šią duoną valgyti su foie gras (žąsų arba ančių kepenėlių paštetas).
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital