1.
Sūrį smulkiai sutarkuojame, įspaudžiame česnaką ir viską gerai sumaišome su majonezu. Majonezo geriau nesudėkite viso iš karto. Jo dėkite tik tiek, kad sūris suliptų ir galėtumėte iš jo formuoti kamuoliukus. Jeigu norisi, sūrio masę dar galite pagardinti pipirais ar aitriąja paprika.
2.
Iš sūrio masės rankomis formuokite daugmaž graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite smulkintuose riešutuose. Jeigu riešutai sunkiau liptų, galite įdėti šiek tiek daugiau majonezo į sūrio masę arba kiekvieną kamuoliuką pirmiausia apvolioti truputyje majonezo, o tada riešutuose. Beje, vietoje riešutų taip pat drąsiai galite naudoti sėklas (pvz. moliūgų sėklas ar saulėgrąžas) arba kamuoliukus apvolioti aguonose, jos irgi gražiai spalviškai čia tinka.
3.
O tada papuoškite: šiksnosparnių akytėms aš žiedeliais supjaustau alyvuoges ir jas lengvai įspaudžiu į rutuliukus. Į alyvuogių centrą dedu po lašą majonezo (arba galima tepamo sūrelio). Šiksnosparnnių sparnus ir ausytes darau tiesiog iš traškučių. Aš naudojau tamsius tortilijų traškučius, bet čia visiškai tinka ir paprasti tortilijų traškučiai arba tiesiog rankomis palaužykite įprastinius bulvių traškučius.
4.
Prieš tiekdami ant stalo kamuoliukus geriausiai bent valandėlę palaikykite šaldytuve, jog truputį apdžiūtų ir sutvirtėtų.