Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
7 g mielių, sausų
350 ml pieno
žiupsnelio cukraus
40 g sviesto
1 kupino šaukšto medaus
gero žiupsnio druskos
550-600 g miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į pieną įdedame sviesto ir medų ir šildome, kad pastarieji išsilydytų. Atskirame inde 400 g miltų sumaišome su cukrumi, druska ir sausomis mielėmis. Ant miltų mišinio pilame pieno mišinį ir viską gerai išmaišome. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame, kad tešla pakiltų (apie 1 val.).
Kai tešla iškilusi ir visa liulanti, beriame likusius miltus ir minkome tešlą. Tešla turėtų dar lipti prie rankų, bet miltų kiekio nedidiname. Paviršių, ant kurio kočiosime picų papločius ir kočėlą, pabarstome miltais. Imame dalį tešlos iškočiojame norimo dydžio papločius, juos subadome šakute ir kepame ant švarios (be jokio aliejaus) keptuvės iš abiejų pusių. Ant iškeptų papločių iš karto dedame ką norime ir kepame orkaitėje picas ar iškeptus papločius atvėsiname, įvyniojame į maistinę plėvelę ir užšaldome šaldyklyje, galime juos naudoti ir mėnesio bėgyje.
Tikslus laikas priklauso labai nuo keptuvės ir nuo kaitros, bet iškepa jie gana greitai. Tiesiog kai gražiai pagelsvuoja viena pusė, tada apverčiu ir panašiai apkepu antrą pusę. Tikrai skanūs padukai :)
ATSAKYTI
Vilma
2017-03-25 19:20
Pieną neatvėsintą pilti?
ATSAKYTI
Gitana
2017-03-26 12:36
Galite atvėsinti, bet pieno labai užkaitinti ir nereikia, tik tiek kad medus ir sviestas ištirptų, t.y. truputį pašildyti ir tiek
ATSAKYTI
OLGA
2016-03-11 21:40
Puikus receptas tik siulyciau deti maziau cukraus arba medaus.
ATSAKYTI