1.
Kuskusą išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės - dažniausiai 1 stiklinei kruopų naudoju 2 stiklines vandens, o virimas užtrunka apie 15 minučių, kol kruopos suminkštėja ir sugeria visą vandenį. Svarbu, kad kruopos nesutižtų. Nukošiam. Iš tiesų, viryklę galima išjungti ir minute anksčiau, nes mes kuskusą dar pakankinsim troškindami.
2.
Lašišą nuplauname, įtrinam šlakeliu aliejaus, druska, pipirais, trupučiu tarkuotos citrinos žievelės bei rankose plėšytu rozmarinu. Dedame ant gerai įkaitintos keptuvės ir kepame apie 10 minučių, priklauso nuo gabaliuko storio. Pusiaukelėj apverčiame. Išimam iš keptuvės ir šakute išskaidom žuvį į nedidelius gabaliukus. Prieš tai nuimame odelę ir išrenkame ašakas.
3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, galima naudoti tą pačią, kurioje kepė žuvis. Trumpai apkepame kruopas, pilame grietinėlę ir išmaišome. 1-2 min. troškiname ant vidutinės ugnies. Dedame lašišą, labai atsargiai išmaišome. Po minutės išjungiam viryklę. Prieš tiekiant apšlakstome citrinos sultimis arba paduodame griežinėlį greta ir dedame po kupina šaukštelį ikrų. Pagardinam maltais pipirais, jeigu norisi – druska. Galima puošti smulkintais šviežiais krapais, petražolėm ar saulėgrąžų daigais.