1.
Pomidorus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės ir šią tyrę pavirti atidengtame puode ant nedidelės ugniės 15-20 minučių, jog truputį sutirštėtų.
2.
Tada į tyrę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir smulkintus česnakus bei dar truputį pavirti iki paprikos šiek tiek suminkštės (bet nepervirs).
3.
Tada pilti druską, cukrų, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti. Pamažu supilti actą vis paragaujant, ar tinka skonis, nes vieni pomidorai būna saldesni, kiti rūgštesni, tad acto gali reikėti truputį daugiau arba mažiau.
4.
Karštą lečo supilstyti į iškaitintus stiklainius.
5.
Stiklainius užsukti švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius sustatyti apverstus dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir leisti pamažu atvėsti. O tada nešti į rūsį ar sandėliuką.