Autorius apie receptą:
Šiais metais obuolių derlius buvo gausus, tad kaip ir įprastai viriau obuolių uogienę. Šį receptą, kuris yra labai paprastas ir elementarus, gaminu jau ne kartą. Uogienė
Šiais metais obuolių derlius buvo gausus, tad kaip ir įprastai viriau obuolių uogienę. Šį receptą, kuris yra labai paprastas ir elementarus, gaminu jau ne kartą. Uogienė puikiai tinka prie košių, kepant sausainius, pyragus ar pyragėlius. Visas uogienės virimo laikas man užėmė apie 1 valandą.
(...daugiau)(...mažiau)Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
obuolių
1 kilogramas
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti skiltelėmis. Į dubenį dėti dalį obuolių, pabarstyti cukrumi, vėl dėti obuolių, vėl pabarstyti cukrumi. Taip susluoksniuoti obuolius su cukrumi ir palikti pastovėti 12 valandų.
2.
Tuomet trečdalį obuolių atidėti į dubenį, o kitus sudėti į puodą ir virti. Kai obuolienė įgaus blizgesį, sudėti likusius obuolius ir virti dar apie 10 minučių,virimo metu reikėtų nuolat nuimti susidariusias baltas putas.
3.
Obuolienę sudėti į sterilius stiklainius ir palikti atvėsti. Užsukti dangteliais ir laikyti šaltai.