Autorius apie receptą:
Paprasta kaip du kart du - orkaitėje keptos bulvytės su feta užburs kiekvieną ragaujantį! Bulvės mūsų širdyje užima ypatingą vietą - jas galima paruošti įvariausiais
Paprasta kaip du kart du - orkaitėje keptos bulvytės su feta užburs kiekvieną ragaujantį! Bulvės mūsų širdyje užima ypatingą vietą - jas galima paruošti įvariausiais būdais, šį kartą su kremine feta ir česnaku. Paprasta ir genialiai skanu!
(...daugiau)(...mažiau)Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
15 vienetų
bulvių
(mažų, su lupena)
200 gramų
fetos sūrio
1 galva
česnako
2 šaukštai
aliejaus
1 saujelė
čiobrelių šakelių
(nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves gerai nuplauti ir apvirti su lupena - dėti į verdantį vandenį ir virti apie 10 minučių. Nusunkti ir gerai nusausinti.
2.
Į formos vidurį dėti fetos sūrį, aplink dėlioti perpus ar ketvirčiais pjaustytas bulvytes.
3.
Česnako galvą perpjauti pusiau, dėti į formą. Viską apšlakstyti aliejumi, daugiau aliejaus pilti ant česnako. Ant sūrio galima uždėti česnako šakelių.
4.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę (su vėjeliu) kepti apie 30 - 40 minučių iki bulvytės apskrus.
5.
Česnako skilteles išspausti iš galvos puselių ir viską išmaišyti su bulvytėmis. Skanaus!