Autorius apie receptą:
Tobulas padažas visiems kiaušinių patiekalams ir ne tik. Paruošti nesudėtinga, o patiekalams suteikia naują, puikų skonį.
Tobulas padažas visiems kiaušinių patiekalams ir ne tik. Paruošti nesudėtinga, o patiekalams suteikia naują, puikų skonį.
Tomas Rimydis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų
sviesto
50 gramų
morkų piure
(žr. patarimus)
3 vienetai
kiaušinių trynių
1 vienetas
citrinų
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą dedame sviestą. Užkaisti.
2.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Į dubenėlį sudedame trynius. Į trynius įtarkuojame česnako, citrinos odelę. Išspausti citrinos sulčių, gerai išplakti.
3.
Vis maišant atsargiai supilti ištirpusį sviestą ir morkų kremą.
4.
Pagardinti druska.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Morkų piure gaminu taip - 200g morkų supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu (gausiai, visą virimo laiką morkos turi būti apsemtos). Virkite apie 15-20 min, kol suminkštės. Išvirtas morkas nukoškite, dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tyrės (trinndami pamažu supilkite 20g alyvuogių aliejaus ir pagal skonį pagardinkite druska, dar labai tinka - žiupsnelis ar daugiau cinamono). Leiskite atvėsti. Šią pure galima laikyti šaldytuve visą savaitę ir naudoti kaip padažą - įdėjus vis kitų prieskonių galima improvizuoti įvairiomis skonių variacijomis.