Autorius apie receptą:
Man skanu, kai uogienėje jaučiami dar moliūgo gabalėliai ir jis nėra visiškai pavirtęs į košę. Tad prieš dedant obuolius, moliūgo nesuverdu iki visiškos tyrės. Cukraus
Man skanu, kai uogienėje jaučiami dar moliūgo gabalėliai ir jis nėra visiškai pavirtęs į košę. Tad prieš dedant obuolius, moliūgo nesuverdu iki visiškos tyrės. Cukraus kiekį taip pat galite reguliuoti šiek tiek pagal save. Žinoma, jo kiekis priklauso ir nuo obuolių saldumo.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1.5 kilogramo
obuolių
500 gramų
moliūgų
1 vienetas
apelsinų
4 šaukštai
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustome nedideliais kubeliais. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėms ar kaip jums patogiau.
2.
Į puodą suberiame moliūgus. Įpilame vandens ir kaitiname, kol jie šiek tiek suminkštės. Sudedame obuolius. Paverdame apie 15 min. Suberiame cukrų, išspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame žievelę. Pakaitiname iki virimo.
3.
Uogienę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius, užsukame steriliais dangteliais. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.