1.
Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis (arba kombainu - maišykite pulso režimu) trupindami pirštais sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, kol susidarys trupiniai. Įdėkite grietinę ir dar pamaišykite, kad trupinukai būtų lengvai lipnūs. Grietinės gali reikėti ir šiek tiek mažiau, jos dėkite tik tiek, kad trupiniai neatrodytų sausi.
2.
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, as naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad būtų vientisas sluoksnis. Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
3.
Paruoškite įdarą: elektriniu trintuvu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 min. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais. Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 min.
4.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas. Skanaus!