Padažui:
0,5 stiklinės švelnaus skonio majonezo
0,3 stiklinės grietinės arba nesaldinto jogurto
1 stiklinė kefyro - tik salotų variantui
1 valg. Š. obuolių arba balto 5% acto
1 arb. š. smulkiai supjaustytų arba džiovintų krapų
0,5 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 arb. š. smulkios druskos
Salotų ingredientai, pasirinkite mažiausiai 5-6:
Salotų lapeliai (bet kokios rūšies)
Agurkas
Pomidoras
Paprika / saldusis pipiras
Ridikėliai
Brokoliai
Kalafioras
Švieži pievagrybiai (žali, nekepti)
Morka (tarkuota atba plonai supjaustyta)
Svogūnas baltasis/ mėlynasis/poras/žali svogūnų laiškai
Čederio sūrio tarkučiai
Kukurūzai (švieži, virti arba konservuoti)
Pupelės: rudos, baltos arba margos (turi būti virtos arba konservuotos)
Ankštinės pupelės: žalios arba gelsvos, gali būti truputį apvirtos (blanširuotos)
Skrebučiai/krutonai
Spirgučiai
Šviežios petražolės/krapai/kalendra
0,5 arb. š. sausų česnakų miltelių arba 0,5 pertrėkštos česnako skiltelės
0,5 arb. š. sausų svogūnų krislelių arba 1-2 arb. š. smulkiai supjaustytų laiškinių česnakų
|