1.
Pradėsime nuo įdaro. Keptuvę įkaitinti kartu su sviestu ir aliejumi ant vidutinės ugnies, sudėti svogūnus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 min.
2.
Tuomet įdėti cukrų, supilti vyną ir kepti ant mažos ugnies, kol beveik visas skystis išgaruos, o svogūnai dar labiau suminkštės apie 10 min. Pagal skonį įdėti druskos, pipirų ir atidėti į šalį.
3.
Švarią keptuvę pakaitinti su aliejumi, įdėti svogūną ir lauro lapą, kepinti apie 3-5min, kol suminkštės.
4.
Sudėti pastarnoką, ropę, grybus ir kepti dar 3 minutes.
5.
Tuomet įdėti kiaulienos faršą ir visus prieskonius, mėsą atskirti į mažus gabaliukus ir pakepti apie 5-10min, pagal skonį įberti druskos ir pipirų, o po to atidėti į šalį atvėsti.
6.
Tešlai įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių ir apačioje padėti kepimo skardą, jei iš pyrago lašėtų skystis.
7.
Pakaitinti vandenį kartu su sviestu, kol sviestas išsilydys, bet neužvirti.
8.
Sviestą supilti į miltus ir maišyti, iki kol susiformuos tešla.
9.
1/3 tešlos iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus į apskritimą ir perkelti į atsegamą 22cm skersmens kepimo formą (tešla visiškai turėtų uždengti formos dugną ir kraštus).
10.
Likusią tešlą uždengti ir laikyti šiltoje vietoje.
11.
Pyrago surinkimui ant paruoštos tešlos dėti 3 prosciutto kumpio gabaliukus, tuomet pusę kiaulienos masės, po to pusę pradžioje paruoštų svogūnų, tada pusę abrikosų ir galiausiai ant viršaus dar 3 prosciutto gabaliukus.
12.
Vištieną šiek tiek pabarstyti druska, pipirais ir sudėti ant pirmo įdaro sluoksnio.
13.
Ant viršaus dėti 3 prosciutto gabaliukus, likusius abrikosus, svogūnus, supilti likusią kiaulieną ir uždėti 3 prosciutto gabaliukus.
14.
Pusę likusios tešlos iškočioti į apskritimą, uždėti ant paruošto pyrago ir gerai prispausti bei užspausti visus kraštus.
15.
Jeigu norite, iš likusios tešlos galima papuošti pyrago viršų. Pyrago viršuje padaryti kelis mažus pjūvius.
16.
Pyragą aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 30 minučių (jei kraštai pradės per daug skrusti, pyragą reikia uždengti aliuminine folija), po to sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir dar kepti 1-1,5val.
17.
Iškepusį pyragą palikti atvėsti kepimo formoje bent 2 valandoms, o po to išėmus iš formos laikyti neuždengtą šaldytuve per naktį.
18.
Valgyti šaltą ar pašildytą su norimais pagardais.