1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
2.
Į tortinės dugną vienu sluoksniu sudedame plikytus sausainius.
3.
Braškes nuplauname, perpjauname per pusę ir dedame palei tortinės kraštą pjūviu į išorę.
4.
Kremui grietinėlę išplakame iki standžių putų.
5.
Maskarponę sumaišome su cukraus pudra, įspaudžiame pusę citrinos sulčių ir įtarkuojame žievelę. Į sūrio masę įmaišome grietinėlę. Plona srovele, maišant, supilame želatiną.
6.
Pusę kremo pilame ant sausainių. Dedame kelioms minutėms į šaldytuvą. Ant viršaus dėliojame vėl sausainių sluoksnį. Užpilame likusiu kremu. Dedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.
7.
Puošiame braškėmis ir mėtų lapeliais.