Autorius apie receptą:
Labai skanus, švelnus, be jokių priedų - tiesiog tobulas vaikystės skonis.
Labai skanus, švelnus, be jokių priedų - tiesiog tobulas vaikystės skonis.
Justyna
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 litrai
pieno
(naudojau 2.5 %)
800 mililitrų
kefyro
400 gramų
grietinės, 30% riebumo
6 vienetai
kiaušinių
2 šaukštai
druskos
2 šaukštai
kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pieną su druską užvirinti.
2.
Kiaušinius išplakti su grietine ir kefyru, suberti kmynus ir viską supilti į verdantį pieną.
3.
Pavirti apie 8 minutes, nuolat maišant, kol atsiskirs maži varškės grūdeliai.
4.
Į sietelį įkloti kelis sluoksnius marlės ar kito panašaus audinio. Supilti į sietelį masę ir palikti maždaug 2 val. nuvarvėti. Tada sūrį suspausti ir paslėgti. Palaikyti per naktį.
5.
Skanauti su juodos duonos riekele ar uogienės šaukšteliu.