1.
Slyvas krupščiai nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.
2.
Slyvas kartu su odelėmis sumalti mėsmale ar susmulkinti virtuviniu kombainu.
3.
Slyvų masę sudėti į kruopščiai išplautą stiklainį (naudoti 3 ar 5 litrų stiklainių, kokį turite). Užberti cukrumi ir išmaišyti. Stiklainį uždengti dangteliu ir palikti 3 dienas kambario temperatūroje, saulėtoje vietoje, pvz., virtuvėje ant palangės. Jeigu pastebėsite, kad slyvos ima rūgti (putoti) greičiau nei po 3 dienų, pereikite prie užpylimo.
4.
Užpilti dengtine, išmaišyti ir sandariai užsukti. Mėnesį laikyti vėsioje vietoje, pvz., rūsyje, maždaug 12 - 18 C laipsnių temperatūroje. Po kelių dienų stebėkite, jei matysite burbuliukus (rūgimą), papildomai pilkite dar šiek tiek degtinės.
5.
Po mėnesio likerį galima išpilstyti: į indą statyti kiaurasamtį, įkloti kelis sluoksnius marlės, pilti slyvų masę ir gerai nuspausti.
6.
Išpilstyti į švarius butelius ir laikyti šaldytuve.