Karką įpjauname ir pašaliname kaulą.
Paskui galite kaulą apskutinėti, tą mėsytę jei jos liko ant kaulo ir sumaišyti su šoninės kubeliais. Šoninę pakepinti keptuvėje.
Iškloti karką ant lentelės, paskleisti šoninės spirgučius, pabarstyti juostelę paprikos miltelių, juostelę pertažolių ( susukus vyniotini bus gražesnė spalvų gama). Pabarstyti mėgiamų mėsos prieskonių.
Nuo krašto pradėti sukti ir suformuoti apvalų kiek išeiną vyniotinį. Susukti į marlę ir apvynioti siūlu. Palikti šaldytuve kelioms valandoms.
Į puodą su vandeniu įdėti vyniotinį, svogūno galvą, česnako, pipirų, druskos, lauro lapų ir virti apie 2 - 2,5 valandos.
Išėmus stipriai paslėgti ir palikti 4 - 5 val aš palieku per naktį.
Nuimti marlę pasipjaustyti ir mėgautis !!