Įdaras:
4 baltymai;
¾ stiklinės cukraus;
400g žemės riešutų;
Šokolado 50 g.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Trynius išsukti su cukrumi ir sviestu iki vientisos masės. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti. Tešla gaunasi lipni. Palaikome ją 1 val. šaldytuve. Baltymus išplakti su cukrumi iki standumo, iš lėto įmaišyti kapotus žemės riešutus (be odelės). Tešlą padalinti į tris dalis, vieną dalį palikti kiek didesnę.
Vieną gabaliuką tešlos iškloti į torto formą (išteptą riebalais), apdėti puse baltymų kremo, ant viršaus dėti kitą gabaliuką tešlos, vėl baltymų kremą, ant viršaus paskutinį gabaliuką (didesnį) tešlos. Kepti apie 40min 170-180C orkaitėje. Tortą išimti ir gerai atšaldyti. Tada aptepti lydytu šokoladu. Čia maždaug 20 cm torto formai.