Autorius apie receptą:
Visas vasaros atostogas vaikystėje praleisdavau pas Močiutę. Ji gamindavo įvairių skanių patiekalų, bet šitų narstukų receptas išliko mūsų šeimoje lig šiol. Mes juos
Visas vasaros atostogas vaikystėje praleisdavau pas Močiutę. Ji gamindavo įvairių skanių patiekalų, bet šitų narstukų receptas išliko mūsų šeimoje lig šiol. Mes juos vadinam žagarėliais, nes jie traškūs ir plonyčiai. Kai aš pirmą kartą juos gaminau nenorėjau patikėti, kad tikrai pakanka tik miltų, druskos, kiaušinio ir nieko daugiau. Verdu nedideliame dubenėlyje, todėl naudoju nedaug aliejaus. Viskas puikiai pasisekė. Jie puikiai tinka nemėgstantiems saldumynų, o norintiems saldžiau galima apibarstyti cukraus pudra. Dabar jau aš džiuginu savo anūkėles šiuo paprastu skanėstu.
(...daugiau)(...mažiau)
Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė
kvietinių miltų
(naudojau 200 ml stiklinę)
1 vienetas
kiaušinių
1 žiupsnelis
druskos
0.5 stiklinės
aliejaus
pagal poreikį
bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišyti su druska, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti ir minkyti tešlą kol nelips prie rankų.
2.
Iš tešlos iškočioti ploną lakštą. Supjaustyti juostelėmis (maždaug 2 cm pločio), po to stačiakampiais gabalėliais. Per gabalėlio centrą padaryti įpjovą ir perkišti vieną galą.
3.
Virti įkaitintame aliejuje ant nestiprios ugnies nuolat pavartant, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą dedant naują porciją žagarėlių įdėti gabalėlį žalios bulvės, kad aliejus neprisviltų.
4.
Išėmus iš aliejaus, padėti ant popierinio rankšluosčio. Atvėsintus galima apibarstyti cukraus pudra.