Autorius apie receptą:
Labai minkštučiai, skanūs sumuštinių keptuvėje kepti blyneliai, jūsų šeimynai
Labai minkštučiai, skanūs sumuštinių keptuvėje kepti blyneliai, jūsų šeimynai
Justyna Gaidamovic
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai
kiaušinių
200 gramų
miltų
100 gramų
cukraus
100 gramų
sviesto
1 šaukštas
krakmolo
0.5 šaukštelio
sodos
0.5 šaukštelio
acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius išplakit su cukrumi iki baltumo. Maišydami, plona srovele supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą.
2.
Įmaišykite sijotus miltus ir krakmolą. Sodą užgesinkite actu ir dėkite į masę. Išmaišykite. Beje, vietoje sodos galima naudoti ir kepimo miltelius, tik jų dėkite šiek tiek daugiau - apie 1 kupiną šaukštelį ir kepimo miltelių gesinti nereikia, tiesiog juos įmaišykite drauge su miltais.
3.
Kepkite įkaitintoje sumuštinių keptuvėje. Į vieną keptuvės puselę dedu apie du šaukštus tešlos, uždengiu ir kepu. Skanaus!
Išbandžiau. Išėjo 16 trikampėlių. Jei yra bent pora vaikų, tai iškart dvigubinti tešlos kiekį, nes visai šeimai niekaip neužteks. Kepė trumpai, bet iškepė gerai. Bet žiauriai sausi! Ir vos vos jutosi kepimo m.skonis.
ATSAKYTI
Simona
2020-08-05 21:31
Man patiko, ačiū už receptą
ATSAKYTI
Roberta
2020-06-03 18:27
O būtinai kepti sumuštinių keptuvėje?
ATSAKYTI
Agnė
2020-06-03 20:47
Tikrai nebūtina, galima ir keptuvėje :)
ATSAKYTI
Loreta
2019-02-04 12:03
O tešlą kokia turi gautis.
ATSAKYTI
Ramune
2019-01-26 10:52
Labai skanu aciu uz recepta gal galima daugiau receptu
ATSAKYTI
Aida
2018-08-12 15:26
Man tai gavosi ne blyneliai, o labiau minkšti sausainiai, bet vistiek skanūs
ATSAKYTI
Laura
2018-07-13 18:59
super:)
skanuuuu:)P ATSAKYTI
Marija
2018-05-22 17:47
Labai skanu aciu jum
ATSAKYTI
Gitana
2018-04-05 20:37
Gal žinot ko daugiau dėti ar mažiau kad blynai būtu minkštesni?
ATSAKYTI
Laura
2018-04-06 08:43
Pabandykite mažiau miltų ir šiek tiek daugiau kėlimo priemonės (aš vietoje sodos dedu apie 1.5 šaukštelio kepimo miltelių). Na ir iškepti, bet neperkepti svarbu, nes ilgai kepant bet kas džiūva ir kietėja :-)
ATSAKYTI
Onute
2020-05-07 22:40
As nededu krakmolo.
ATSAKYTI
Virginija
2018-04-03 21:08
Kiek laiko reikia kepti blynukus?
ATSAKYTI
Raminta
2018-04-03 22:26
Labai priklauso nuo keptuvės, tiesiog stebėkie vos vos kilsteldami, kada jau atrodys iškepę. Man kepė netrumpai, kokias 8 minutes, bet na čia visiškai keptuvės galingumo klausimas
ATSAKYTI
Eglė
2018-04-03 09:52
Ar krakmolas čia būtinas?
ATSAKYTI
Rita
2018-04-03 12:37
Jis suteikia daugiau purumo, bet galite pakeisti miltais jį, nelabai skonis nukentėti turėtų
ATSAKYTI
Nesvarbus
2018-04-02 15:18
Norėjau paklausti ar tikrai čia gaunasi tik 2 blyneliai?
ATSAKYTI
Milda
2018-04-02 17:03
Oi ne, blynelių daugmaž tiek, kiek pavaizduota nuotraukoje, tiesiog turbūt kokios 2 labai sočios vakarienės porcijos iš jų yra, arba 3-4 lengvos vakarienės :)
ATSAKYTI
Ingrida
2018-03-18 18:26
Labai jaučiasi soda...dėjau pusę a.š.Neskanu
ATSAKYTI
Vida
2018-03-18 22:56
Jeigu jaučiasi, vadinasi nenugesinote jos pakankamai. Dedant sodą, ją būtinai reikėtų nugesinti (actu, citrinos sultimis ar pan.), kitaip tikrai jausis. O kai nugesini, toks nedidelis kiekis sodos kepinyje tikrai skonio nepalieka
ATSAKYTI