1.
Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atvėsinti. Išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2.
Kiaušinius išplakti su grietine. Masę supilti į sviestą ir viską kartu lengvai išplakti.
3.
Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Išmaišyti, kol neliks sausų gumuliukų.
4.
Stiklinę formą (naudojau 20*25cm) ištepti sviestu ir supilti tešlą. Galima kepti ir apvalioje formoje. Sudėti skiltelėmis pjaustytus obuolius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, jei įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas bus sausas - pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti.