1.
Tešlai šiltame vandenyje išmaišyti cukrų ir mieles. Palikti 10 minučių šiltai pastovėti.
2.
Berti druską, pilti aliejų, berti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti gana minkšta, putli, bet nelipti prie rankų. Jei atrodytų per lipni, įberkite dar šiek tiek miltų, o jeigu kietoka - įpilkite dar šiek tiek vandens. Uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti 1 valandai šiltai kilti.
3.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti smulkintą svogūną. Dėti per burokinę tarką sutarkuotą morką ir smulkintus pievagrybius. Vis maišant, apkepinti, kol susileis, apie 10 minučių. Pagardinti druska ir pipirais. Palikti šiek tiek atvėsti.
4.
Tešlą dalinti į 8 lygias dalis. Kiekvieną gabaliuką ištampyti delne į pailgą “blynelį”. Dėti šaukštą įdaro, užspausti kraštus. Kraštus galima sugnybti, tuomet suploti, kad sujungimo siūlė būtų apačioje.
5.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, galima viršų aptepti trupučiu aliejaus. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20- 25 minutes, kol dailiai apskrus.